Hoe organiseer ik een geslaagd feest?

Geslaagd feest organiseren? 

Een geslaagd feest!”, Hoe geef je dat?!. Het team van 247Disco krijgt deze vraag regelmatig.“Hoe maak ik een feest onvergetelijk?”,Wat heb ik nog meer nodig voor een geslaagd feest?” en“Is mijn feest origineel”? Op al deze vragen gaan wij proberen antwoord te geven. 247Disco heeft jaren ervaring in de entertainment wereld.

Wessel Bottenberg is mijn naam en ik ben trotse eigenaar van 247Disco en een aantal mobiele event locaties. Samen met mijn team werken we al jaren op evenementen, feesten en festivals. We verhuren onder andere Silent Disco apparatuur, een grijze en een roze opblaasbare kerk, een compleet donkere tent (Nachttent) en een opblaasbare vrouw, genaamd Babs, van 20 meter hoog. Vanwege de vele verschillende entertainment concepten hebben wij veel ervaring in verschillende soorten feesten.

Voor een geslaagd en origineel feest zijn de volgende punten belangrijk:

Een unieke feestlocatie

We beginnen natuurlijk met de zoektocht naar een geschikte en unieke feest locatie. Een unieke feestlocatie is vooral belangrijk, want kies je voor dezelfde populaire evenementenlocatie dan gaan de gasten het feest al snel vergelijken met de voorgaande feesten. Uiteraard kan er ook gekozen worden voor een feest thuis, maar dan zal de aankleding, dj en het thema erg belangrijk worden.

Het beste kun je in Google zoeken naar “Evenementenlocatie” of “Feestlocatie + woonplaats”. Wilt u een feest op locatie geven dan kun je het beste zoeken naar “Feesttent huren” of “event tent huren + woonplaats”. Maar vaak zijn deze tenten nogal saai en zie je ze overal al. Wilt u iets unieks op uw feest? Wat dacht u van..

Opblaasbare tenten

Een opblaasbare kerk

18m lang, 8m breed en de toren gaat naar 12m hoogte. Direct een eye-catcher op je feest. Je weet één ding zeker; de gasten gaan dit niet snel vergeten. Bekijk foto’s en video’s op de website of vraag meer informatie aan: www.opblaasbarekerk.nl


Roze Opblaasbare kerk

Precies hetzelfde als de ‘normale(re)’ opblaasbare kerk maar dan helemaal in het roze. Dit zorgt gegarandeerd voor een glimlach op het gezicht van de gasten. Bekijk de foto’s van de evenementen en festivals op de website : www.roze.opblaasbarekerk.nl


Nachttent

De Nachttent is een compleet donkere feesttent van 20m lang en 10m breed. Ideaal om op elk moment van de dag sfeer te creëren. Denk aan een knallende lichtshow of juist aan sfeermakende kleuren. Meer informatie over de nachttent > www.nachttent.nl


De juiste dj en/of geluidsapparatuur

Wanneer de dj niet goed bij uw wensen past of slecht draait, is de kans groot dat het geen geslaagd feest zal worden. Wij adviseren om voldoende tijd te besteden aan het zoeken van een geschikte DJ (diskjockey). Vergelijk goed de prijs en kwaliteitsverhouding. De prijs van een DJ staat niet vanzelfsprekend voor een goede DJ. Probeer altijd een aantal DJ’s met elkaar te vergelijken. Bij de keuze van het vinden van een goede DJ is ook een tip om even telefonisch met de DJ het feest te bespreken of zelfs nog beter even persoonlijk te ontmoeten. Op deze wijze kunt u inschatten of jullie op dezelfde lijn zitten en alle details doornemen.

Daarnaast adviseren wij ook altijd om de “beoordelingen” van een DJ te lezen. Iedereen kan namelijk wel zeggen dat ze de beste DJ zijn die zorgen voor een topfeest, maar (online) beoordelingen zijn daadwerkelijk geschreven door voorgaande klanten. U kunt de beoordelingen vooral vinden op de eigen website of Facebook pagina (recensies). Tevens kunt u ook op Google beoordelingen vinden door in Google te zoeken op “Bedrijfsnaam + vestigingsplaats van de drive-in show”.

Een origineel karakter / thema

Een geslaagd feest bevat meestal een origineel karaker/thema. Met andere woorden is het besteden van aandacht aan de details van het feest belangrijk. Een origineel concept of thema maakt dat de gasten verrast en nieuwsgierig zullen zijn.

Koppel bijvoorbeeld een leuk thema aan je feest of activiteit. Denk aan bijvoorbeeld: een beachparty, bekende stelletjes (verkleden als), boerenfeest, flowerpower, foute avond, pyjama party of bedenk zelf een gek en bijpassend thema.

De aankleding en extra benodigdheden

Als het feest in grote lijnen is uitgewerkt, kunt u nog wat aandacht aan de kleinere details besteden. Denk bijvoorbeeld aan een ‘bedankje’ voor je gasten. Iets waardoor ze telkens weer terugkijken op een geweldig feest. Het leukste is om een cadeau te doen die gepersonaliseerd is. Een uitstekende leveranciers hiervoor is www.Naamkado.nl. Ze hebben een breed assortiment aan “Cadeau’s met je naam”.

 

Met je naam (cadeau)

Verdere tips

  • Breng altijd de omgeving (buren) en politie op de hoogte van het feest.
  • Lees de regels rondom geluidsoverlast goed door op de website van uw gemeente. Voor geluidsoverlast van buren bestaan geen wettelijke geluidsnormen. Wel gebruiken de meeste gemeentes de norm dat het om 22:00 rustig moet zijn en om 23:00 buiten stil en/of geen overlast meer veroorzaken aan omgeving.
  • Doorloop het feestje bij de voorbereiding denkbeeldig door. Door het visualiseren van het feest, kunt u goed na checken of u aan alle benodigdheden hebt gedacht, denk bijvoorbeeld aan parkeerplekken en garderobe mogelijkheden.
  • Verstuur duidelijke uitnodigingen, bijvoorbeeld door een verborgen Facebook event aan te maken, What’s App of ouderwets met een kaartje
  • Een originele tip is om gasten mee te laten denken met de playlist van de DJ. Dit is erg eenvoudig te realiseren en voor de gasten erg leuk! De gasten kunnen van te voren nummers sturen die ze graag op het feest willen horen. Ook geeft dit een goede indicatie van de favoriete muziekstijl van de gasten.